Miten eroon sokeritoukista?

 Kristiina Nygren / YLE
Katsojamme pyytää vinkkejä, onko monia kerrostaloasukkaita häiritsevien sokeritoukkien hävittämiseen mitään järkeviä keinoja?

mie (ei varmistettu) 30.9.2010 12:19

Ei ne yleisestä viemäriverkostosta tule vaan vanhoista kosteista kellaritiloista ja kulkeutuvat taloihin mm. pahvilaatikoiden mukana. Itse olen onnistuntu hävittämään sokeritoukat Raid käsittelyllä, jonka toistan sillöin tällöin mieluiten viikon välein aluksi. Suihkutan kaikki lattiakaivot ja viemärien juuret (lavuaatit, wc-istuimen lattiareunan) allaskaappien alustan ja esim. löylyhuoneessa lattian rajan. On hävinny kun en säästele myrkkyä.

sirpa (ei varmistettu) 24.9.2010 07:56

Vaikka sokeritoukat eivät tee mitään mutta ne ovat inhottavia . Meillä on ollut jossain vaiheessa paljon sokeritoukkia eikä johdu siitä etten siivoa säännöllisesti . Joskus niitä kävelee seinää pitkin sängyn vieressä . Sain vähän vähenemään kun laitoin silikonia jalkalistan molemmin puolin sängyn viereen se ainakin auttaa hiukan . Olisi kyllä hyvä jos joku keksii keinon millä niistä iljetyksistä pääsee kokonaan eroon . Viemäriin on tungettu myrkyt jos toisetkin , tulee vaan kalliiksi kaikki ne aineet ja jos niistä ei ole apua mitään .

Pertti (ei varmistettu) 22.9.2010 19:10

Havaintoni mukaan vanhan kerrostalon lattialistan kohdalla olevasta reijästä on putkahtanut sokeritoukka ulos. Tämän havaittuani suihkautin myrkkyä reikään; sitten sivelin paksulti tavallista askarteluliimaa (valkoista) ja tukin sillä sen raon. Sitten vaan pyyhkäisee sen paikan siistiksi. Luulisi että kyseinen asukas saa järsiä kovettunutta liimaa pienen ikuisuuden päästäkseen jatkamaan..
Tämä lukaali on maan tasalla, ehkä lattianrajan tasolla on sitten kosteampaa. Joka tapauksessa uskon myös tuohon kiehuvan veden konstiinkin, halusin vaan vinkata, että myös viemärin ulkopuolista elämää näillä epeleillä tuntuu olevan

Aku (ei varmistettu) 27.5.2010 16:46

Mites näiltä lutikoilta voi välttyä ja kuinka niistä pääsee eroon?

http://www.yle.fi/alueet/helsinki/helsinki/2010/05/lutikat_leviavat_hels...

sokeritoukkatappaja (ei varmistettu) 27.5.2010 09:59

Sokeritoukka on ymmärtääkseni riesana lähes kaikkialla, missä kuulutaan yleiseen viemäriverkostoon. Saamani tiedon mukaan sokeritoukka leviää nimenomaan viemäriverkoston kautta. Pienen mummon kommentti siivouksesta tai kompostoinnista ei tässä asiassa auta, sillä sokeritoukalle kelpaa evääksi paremman puutteessa mm. tapetti, jota se syö jalkalistojen takana varsin omassa rauhassaan. Sokeritoukka elää pitkään, jopa neljä vuotta ja lisääntyy verraten hitaasti. Sen vuoksi suuri voitto onkin saada pikkutoukat tapetuksi. Itse olemme suurella menestyksellä käyttäneet kiehuvaa vettä, jota viikon välein kaadetaan JOKAISEEN viemäriaukkoon (ei sentään WC-pönttöön) reilu määrä. Itse käytämme viiden litran kattilaa ja kaadamme siis tuon kattilallisen kiehuvaa vettä jokaiseen lavuaariin, tiskialtaisiin sekä lattiakaivoihin. Tämä on toistettava vähintään neljä viikkoa viikon välein, sillä sokeritouka ilmeisesti munii lähinnä viemäreihin ja noita munista kuoriutuvia toukkia tällä menetelmällä yritetään tappaa. Munat eivät kiehuvalla vedellä tuhoudu, joten siksi menetelmää on toistettava. Munan kuoriutuminen kestää saamani tiedon mukaan nelisen viikkoa. Sokeritoukan pitkäikäisyyden vuoksi on tietenkin erityisen hyvä saada myös tapettua mahdollisimman monta aikuista toukkaa. Siinä onnistuu parhaiten pimentämällä illalla WC- tai kylpyhuonetilan kokonaan. Sitten mennään huoneeseen esimerkiksi tunnin pimeyden jälkeen ja sytytetään nopeasti valot ja tapetaan vaikkapa paperilla kaikki löytyvät toukat. Myös jotkut marketissa myytävät myrkyt tappavat sokeritoukkia, mutta ensin on se toukka löydettävä kuitenkin. Parhaiten sokeritoukkataistelu onnistuu, mikäli mahdollisimman moni saman viemäriverkoston alueella asuvat talous osallistuu taisteluun suunnilleen samoihin aikoihin.

pieni mummo (ei varmistettu) 26.5.2010 20:39

Säännöllinen siivous, luulisin.
Yli-ikäisten eväiden kompostoiminen.

Lähetä linkki

Esitysaika

 

 

 

Suomi express Areenassa

YLE Areena

YLE Areena
Ohjelma on nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.

> Areenaan

Elävä arkisto

Elävä arkistoMuualla Yle.fi:ssä